Уряд оголошує перегони за портфелями

Лазарь Германович
четвер, 18 Лютий 2016, 19:16
0

Кабінет Міністрів 19 лютого оприлюднить умови участі в конкурсах на призначення керівників державних компаній «Електротяжмаш», «Укренерго», «Центренерго», «Укрспирт» та «Укрпошта». Про це на засіданні уряду 18 лютого заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Підстави оголосити кадрові конкурси дає ухвалений депутатами закон про управління об’єктами державної власності. Він також дозволить повністю деполітизувати діяльність керівників державних компаній, створити у них незалежні наглядові ради, публічно затверджувати всі інвестиційні програми і відкриє доступ до всієї публічної звітності щодо фінансового стану підприємств.

«Керівництво державних компаній повністю буде позбавлено політичних впливів і політичних тисків і буде нести відповідальність перед державою за результати своєї діяльності і за економічну ефективність».

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Заявки на участь у конкурсах на призначення керівників «Електротяжмашу», «Укренерго», «Центренерго», «Укрспирту» та «Укрпошти» прийматимуться з 19 лютого протягом 30 днів. Голова уряду закликав усіх фахових менеджерів в країні взяти участь у перегонах за портфелями. Він додав, що система оплати праці для керівників державних компаній тепер залежить від фінансових результатів і економічної ефективності.

Прем’єр-міністр також доручив Міністерству економічного розвитку та торгівлі підготувати конкурсні умови на початок процедури призначення керівників ще двох компаній – «Укртрансаміак» та «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».  Кадрові конкурси з відбору директорів цих держпідприємств оголосять пізніше.

Залишити коментар